WWF:n kalaoppaaseen on tullut tänään uusi päivitys. Uudistettu kolmas painos löytyy nyt
täältä. Kalaoppaassa luokitellaan ruokakaloja vältettäviin, harkiten käytettäviin ja suositeltaviin lajien, ja pyydystystavan mukaan. Itse tutustuin oppaaseen
marraskuussa 2009 ja siirryin siitä lähtien suosimaan MSC-sertifioituja tonnikala- sekä muita kalatuotteita parhaani mukaan. Päätökseni ostaa vain MSC-sertifioitua tonnikalaa on ollut yllättävän helppo pitää, ja olenkin ehkä kahta tai kolmea currytonnikalapurkkia lukuun ottamatta siirtynyt käyttämään vain MSC-tonnikalaa. Se currytonnikala nyt vaan on niin hyvää.. Saisipa sitäkin sertifioituna! Sentään sertifioidun kalan valikoima on tässä reilun vuoden sisään kasvanut jo ilahduttavasti jonkin verran ja muun muassa makrillifileet tomaattikastikkeessa on eräs ahkerasti ostamistani vaihtoehdoista.
Jännää huomata, että pieniä valintoja kuluttamisessa voi oikeasti tehdä ja toteuttaa ilman ylivoimaisia haasteita. Ajattelin jatkossakin ostaa mahdollisimman paljon suositeltavien lajien listalla olevaa kalaa sekä MSC-sertifioituja tuotteita. Pienillä valinnoilla voi vaikuttaa, kuten
tämä positiivinen uutinen Itämeren turskakantojen tilanteesta kertoo. Tarkkaile siis sinäkin säilyke- ja pakastekalojesi pakkauksia ja etsi niistä tämä merkki:
4 kommenttia:
Mies innostui, että tämähän tarkoittaa siis vain ja ainoastaan sitä, että muut joutuvat jatkossakin lähtemään kalaan hänen kanssaan :D
Tottakai!
Voiskohan tänä talvena viimein saada aikaiseksi sen pilkkireissun..? Jos menisi tohon Jyväsjärvelle, niin me tytöt voitais vetäytyä jonnekin Albaan oluselle kun alkaa paleltamaan ja tarkkailla sieltä käsin tilannetta! ;-D
:D Kuulostaa hyvältä. Joku taisi jossakin vaiheessa puhua, että tahtoisi sinne made-pilkille, se voisi olla toteuttamisen arvoinen. Mielestäni voisi olla veikeää ainakin maistella kalansaalista (sekä olusia) jos ei mitään muuta! Eikös se hengessä mukana riitä monessa muussakin jutussa?
Hyvä pointti sulla! Ja madekeitto on kyllä hyvää, nam! Niitä siis naaraamaan.. tai ainakin keittelemään.
Lähetä kommentti