8.3.2009

Kulinaarisia irkkufiiliksiä

Ajattelin lähestyvän Dublinin reissun kunniaksi ehtiä tulevalla viikolla leipoa tätä ihastuttavaa ja makunsa puolesta melkoisen uniikkia, Irlantiin yhdistämääni, soodaleipää. Muistan, kuinka kasailin tätä reseptiä ensimmäisen irkkureissuni jäljiltä noin kolmesta tai neljästä eri ohjeesta ennen kuin se mielestäni maistui juuri samanlaiselta, kuin Irlannissa nauttimani aamupalaleipä.

Soda Bread
3dl ruisleseitä
2dl kauraleseitä
reilu 1dl kaurahiutaleita
8dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1,5tl soodaa
50g sulatettua voita
5dl kirnupiimää

Itse leipähän on ehkä helppotekoisuuden huippuja: Kuivat ainekset sekoitetaan, lisätään nesteet ja taikinasta muotoillaan pyöreä leipä ristikuviolla. Tätä sitten paistellaan noin 180 -asteisessa uunissa kolmisen varttia ja valmis!

Paljon muitakin hurjan hyviä ruokia voisi muistella ja maistella irlantilaistyyliin, mutta enempi jäänee sitten itse matkalle.

Ei kommentteja: