19.1.2011

Markkinointia ja elämänhallintaaEksyin tänään vahingoissa Agoralle Firma 2011-messuille. Tarkoituksena oli vain mennä syömään, mutta vastaan tulikin aulan täydeltä standeja, joilta jaettiin lippulappusia, karkkeja, sipsejä, haalarimerkkejä ja sen sellaista. Messut kuuluvat Keski-Suomen Osaajat Kohtaavat -konseptiin, jonka tarkoituksena on mitä ilmeisimmin työlistää ihmisiä. Ainakin tämän päivän messujen osalta suurin kohderyhmä työllistettävissä tuntui kuitenkin pääsääntöisesti tulevan ihan joistain muista tiedekunnista, kuin omastani. Standeilla ei siis juurikaan ollut Akavan lisäksi oman alan juttuihin liittyviä yrityksiä, ja näin liittoon jo kuuluvana ei siitäkään ollut paljoa iloa.

Suurin anti tällä messutapahtumalla olikin Urakahvilalla, jonne päädyin puolivahingoissa ruokajonosta avautumaan tulevaisuusahdistuksesta ja visioista siitä, miten muutan sillan alle pahvilaatikoista rakentamaani majaan ja syön auton alle jääneitä lokkeja. No oikeasti ei päästy ihan näihin pahvilaatikko- ja roadkill-visioihin saakka, mutta tuli sitä silti keskusteltua perinpohjaisesti omasta osaamisesta ja siitä, mihin sekä miten sitä jatkossa tulisi markkinoida. Markkinointi tuntuukin olevan nykyaikana työllistymisen kestoteema. Jos et sentään yrittäjäksi ryhdykään, mikä sekin mitä ilmeisimmin on varmin, hauskin ja parhain tapa työllistyä omalle alalle, niin omaa osaamista ja itseään pitää myydä kuin pörssimeklari mummon käytettyjä pässinpökkimiä ikään. Kuulostaa jo alkuunsa jotenkin uuvuttavalta, mutta tämä nyt kai on pelin henki, kun kilpailu on kovaa ja työpaikat kiven alla. Paitsi jos satut osaamaan koodaamisen jalon taidon ja vielä pidätkin siitä hommasta..

Vähän käytännönläheisempänä neuvona Urakahvilasta sain sen, että olisi hyödyllistä luoda itselleen ihan kirjallisia uratavoitteita alkaneelle vuodelle ja pitää niitä esillä kannustamassa. Tämä kuulosti jo ihan järkevältä, edellyttäen että tavoitteet eivät lopulta toimi itseään vastaan ja näyttäydy pelottavina "nyt olisi pitänyt jo lähettää ainakin kymmenen työhakemusta viikonloppuun mennessä, enkä ole lähettänyt kuin kaksi" -uhkakuvina. Ehkä siitä huolimatta kirjaan lähipäivinä vuoden 2011 urateesit itselleni kannustimeksi kohti unelmien työpaikkaa!

Osaajat Kohtaavat-päätapahtuma pidetään 9.2.2011 klo 10-17 Kauppakeskus Forumissa. Ajattelin mennä sinnekin katselemaan standeja ja ehkä vähän markkinoimaankin itseäni.

(Osaajat Kohtaavat -logo: Yhdistystori)

Ei kommentteja: