9.7.2011

Viime viikkojen helmiä ja suvantoja

(kuva suomalainen.com)
Kesä saa näemmä ainakin tämän bloggarin laiskistumaan huomattavasti. Blogipäivitykset ovat lyhyitä, otsikoimattomia lausahduksia, ja kameran muistikortti pullistelee purkamattomista kuvista. Pieni "tähän mennessä tapahtunutta" -kooste lienee siis paikallaan.

Juhannus meni monellakin tapaa hieman epävakaisissa merkeissä, ja paljolta sateelta suojauduimme sisätiloihin. Juhannuskirjaksi sattumalta kirjastosta nappaamani Naomi Novikin Kuninkaan lohikäärme osoittautui niin koukuttavaksi, että paitsi ehdin lukea sen hyvin viikonlopun aikana, myös kanssamökkeilijä haksahti kirjaan niin, että hänkin luki sen saman juhannusviikonloppureissun aikana. Sittemmin ahmin myös Novikin seuraavan kirjan, Jadevaltaistuimen, jossa ensimmäisen kirjan hahmojen tarina jatkuu. Oi WSOY, käännätäpä seuraava kirja nopsaan, tai joudun lukemaan loput osat englanniksi! Englanniksi lukemisessahan ei ole mitään vikaa, mutta jostain syystä en pidä siitä, että kesken tarinaa täytyy vaihtaa kieltä. Oli se sitten suomesta englantiin, tai toisin päin. En myöskään yleensä kovin herkästi vaihda saman kirjailijan kirjoittamien kirjojen kieltä, vaikka kirjoissa itsessään ei sen kummempaa jatkumoa olisikaan.


Juhannuksen kunniaksi mökkiseurueemme nautti tänä vuonna aivan eeppisen suuresta, noin parimetrisestä juhannuskokosta, joka paloi iloisesti suunnilleen vuorokauden verran, sateisesta säästä huolimatta. Juhannuspäivän iltapäivänä kävi kokkomestarimme sateesta huolimatta paistelemassa kokon liekeissä vielä makkaraa.

Juhannuksen jälkeen debytoimme Villikatajan luontokurssijärjestäjinä ja pidimme luonnonyrtit-kurssin Kuohun kylätalolla. Täytyy sanoa, että edellinen päivä oli täynnä leipomista ja tarjoiltavien valmisteluja, ja kurssin pitäminenkin jännitti kieltämättä. Onneksi olin itse suurimmassa vastuussa keittiön puolella, ja näin ollen sain puuhailla asioita, mistä minulla on eniten aiempaakin kokemusta. Kurssin iltapalapöytä näytti tältä:


Tarjolla oli monenmoista luonnonyrttiteemaista syötävää: vuohenputki-kinkkupiirasta, sen gluteenitonta versiota vuohenputki-kinkkumuffineja, nokkoshyrriä, yrttijuomahaudukkeita ja mesiangervokeksejä. Ainakin omasta mielestäni kaikki maistui todella hyvälle, toivottavasti myös kurssilaiset tykkäsivät. Kaiken kaikkiaan kurssitouhuista jäi positiivinen ja mukava mieli, näitä lisää jatkossa sitten!


Mökkirantaa ja isoksi kasvanut
 Nöpö-hauva.
Viime aikoina on vietetty myös useampiakin syntymäpäiviä, joista tietenkin itselle tärkein on ollut oma 25-... ei kun siis, tietenkin 18-vuotispäivä! Syntymäpäiviä juhlittiin tänä vuonna aika pienesti, kun itsellä ei ollut mitään valtaisaa mielitekoa pitää isoja pirskeitä. Kivaa kuitenkin oli perheen kanssa vuokramökillä grillaillessa, saunoessa ja uidessakin. Ja tietenkin edellisen illan sangria- ja tapaskekkereissä. Hauskaa oli myös seuraavana päivänä vietetyissä enon 50-vuotisjuhlissa, jotka olivatkin hieman isompi kokoontuminen suvun kesken. Juhlien tarjoilullisena kohokohtana loisti upeaakin upeampi syntymäpäiväkakku, ja kaikki muutkin herkut olivat taas ensiluokkaisia.

Upeaakin upeampi 50-vuotisjuhlakakku.
Viikko on jatkunut pikkusiskon vierailulla, ja monenmoista kivaa ja jännää olemmekin päässeet tekemään. Niistä lisää sitten, kunhan ehtii taas kirjoitella. 


Ei kommentteja: