21.7.2011

Sävyjä Pietaryrttimäen paletista

Värjäsin viime viikonloppuna Novitan luonnonvalkoista Nalle-lankaa pietaryrtillä. Langasta tuli mukavan voimakkaankeltaista, jopa vihreään taittuvaa. Rautavihtrillillä tästä tulisi varmasti vielä selkeämmin vihreää, pitääpä koettaa seuraavalla kerralla. Rautavihtrillin metsästys osoittautui muuten yllättävän haastavaksi. Lopulta sain sitä tilattua lähiapteekistani, jossa sanottiin, että tuote on poistumassa kokonaan tukkutilauslistoistakin, ilmeisesti verrattaen vähäisen kysynnän vuoksi. Kylläpä olisi sääli, jos sitä ei pian enää saisi!

Lanka ennen...
...ja jälkeen värjäyksen.

Tein myös kauniin vaaleanpunaista horsmankukkajuomaa, joskin käytin limen tilalla sitruunaa. Hyvää tuli! Varsinainen ituhippiviikonloppu siis.2 kommenttia:

Laapa kirjoitti...

Wow, kaikkea sä osaat :) mitä teet langasta?

Minulla neulomisinnostus alkoi poikkeuksellisen aikaisin tänä vuonna, kun ensimmäinen DIY-projekti on jo valmis! :D toisaalta syksy jää lyhyeen kun vietämme siitä suurimman osan maailmalla;)

Lilya kirjoitti...

Tää on tätä tuotekehittely-osastoa, testailen Villikatajaa varten. Eli saas nähdä, voidaan tulevaisuudessa kenties myydä näitä käsinvärjättyjä lankoja muillekin ahkerille harrastelijoille! ;-) Mietin vähän, että tosta testilangasta voisi neuloa sukat, niin pääsisi näkemään, miten se kestää kulutusta ja satunnaista pesua.

Neulominenhan on mitä parhainta matkustusajanvietettä, ota ihmeessä jotain pientä neuletyötä mukaan! Ja varsinkin, OSTA MATKAN VARRELTA KÄSITYÖJUTTUJA!!! ;-D