26.7.2011

Sushia


Sushi on minulle aika uusi ruokatuttavuus. Ainakin tietääkseni, sillä kaikista lapsuuden inhokkiällötysmaistiaisista ei nyt ole tullut pidettyä lukua.. Joka tapauksessa, olen näin opiskeluaikoinani tutustunut sushiin pikku hiljaa. Parin ensimmäisen maistamiskerran jäljiltä makuaisti rupesi jo tottumaan siihen, mitä oli odotettavissa, ja nyt pidänkin sushista kovasti. Viime viikolla teimme yhdessä vierailullaan Jyväskylää pitkästä aikaa kunnioittaneen lukioystäväni kanssa sushia itse. Saatoimme ehkä hieman ylimitoittaa sushit, sillä söimme niitä lopulta seuraavana päivänäkin rantapiknikillä. Mutta tuli ihan mielettömän hyviä! Ohjeita lunttasimme täältä ja täältä, ja täytteiksi kasasimme munakasta, lohta, jokiravunpyrstöjä, avokadoa ja kurkkua erilaisin yhdistelmin. Varsinkin avokado toimi tosi hyvin, ja oli sushitäytteenä minulle uusi. Seuraavalla sushintekokerralla se pääsee kyllä ehdottomasti mukaan jälleen. 

Sushin lisäksi teimme myös muun muassa kanelibanaanimuffineita, kävimme katsomassa Harry Potter -saagan päätösosan ja vietimme laiskanletkeää rantapäivää. 

Loppuviikko kuluikin sitten kasvivärjäyskurssin tarjottavia valmistellessa, sekä pikavierailulla ystäväpariskunnan mökillä. Mökki osoittautu ihan taivaalliseksi, ja ainoastaan hieman toivotumpaa sateisempi keli aiheutti vähän hankaluuksia ulkona hengailulle. Vaikka olihan myrskybongauskin kyllä jännittävää! 

Ei kommentteja: