25.5.2011

Kaloja, toffeeta ja tanssia


Viime viikonloppu oli harvinaisen tapahtumarikas. Saman viikonlopun osalle osui sekä kalamarkkinat, että Yläkaupungin yö. Mikäs sen kivempaa. Kalamarkkinoilla käynti oli monellakin tapaa mukava ja viihdyttävä.

Osuimme markkinakojuilta toiselle vaeltaessamme useammallekin kojulle, joista "oli vaan pakko ostaa" ihania, herkullisia tuotteita. Markkinoiden helmi oli kalojen ja kalapainotteisten tuotteiden keskeltä löytynyt iki-ihana Harri's Candy. Oi, laatikoittain erilaisia fudgekarkkeja.. Viskifudgea, kirsikkafudgea kookoslastukuorrutteella, minttusuklaafudgea, baileysfudgea mantelilastuilla... Taivaallista! Kojusta tuli mitä pikimiten ostettua pussillinen karkkeja mukaan. Myös perinteistä markkinamuikku- ja lohilautasta tuli tietysti syötyä. Harmi, ettei näillä markkinoilla tainnut olla iki-ihanaa hirvikebabia.


Illemmalla Yläkaupungin Yössä tutustuimme vielä historiallisiin tanssijoihin, takojiin ja Jyväskylän Tanssiopiston huiman taitaviin tanssiesityksiin. Sekä tietysti illan viimeiseksi aktiviteetiksi itselleni jääneeseen capoeira-esitykseen, jossa lajin harrastajien notkeutta, rytmitajua ja lihasvoimaa pääsi kahdehtimaan ja ihastelemaan kunnolla. Alkava vanhuus ja raihnaisuus, eli toisin sanoen kiireistäkin kiireisempi kevät, vaati veronsa, ja jouduinkin lähtemään jo yöunille joskus yhdentoista maissa.

Sunnuntai menikin sitten jo siivoillessa, maanantaiseen tenttiin valmistuessa ja illalla saapuvaa vierasta odotellessa. Sekä tietysti niitä iki-ihania fudgekarkkeja mutustellessa!

Ei kommentteja: