31.5.2011

Juhlahumua

Viime viikonloppuna vietettiin Helsingissä mummini 80-vuotisjuhlia koko suvun ja lukuisten ystävien voimin. Oli laulua, puheita, kuoroesiintymisiä ja tarinointia vuosien varrelta. Sekä tietysti kahvia, teetä, kakkua, pullaa, piirakkaa ja vaikka minkälaista syömistä. Oli kukkia, kortteja, lahjoja.. Kaikkea, mitä hyviin juhliin kuuluukin. Tunnelma oli kohdillaan ja päivänsankari ansaitusti kaiken keskipisteenä. Juhlia valmistelemaan matkasimme jo edellisenä päivänä, perjantaina. Äiti ja miehensä olivat järjestäneet meille kyydit ja ihanan yllätyksen: hotelliyöpymisen runsaine hotelliaamiaisineen! Kunnon yöunien ja aamun supertankkauksen jälkeen jaksoi herätä paremmin järjestelemään juhlapaikkaa aamutuimaan. Järjestämistä ja järjestäjiä paikan päällä riittikin, ja tilat saatiin koristeltua ja valmisteltua lopulta hyvissä ajoin juhlaa varten. Sitten pitikin valmistautua ja pynttäytyä jo itse juhlakuntoon. Juhlapukeutuminen ja laittautuminen on yllättävän kivaa aina toisinaan, vaikka vaatiikin jonkin verran vaivaa. Harmi, ettei omasta kamerastani taaskaan löydy yhtään kuvaa itsestäni!





Juhlien jälkeen jäimme vielä paremman puoliskoni kanssa Helsinkiin ystäväpariskunnan luokse viettämään loppuviikonloppua. Juhlien jälkeisenä iltana ei paljoa jaksanut enää lähteä kaupungille tai muutenkaan puuhailla mitään erikoista, joten istuimme vain iltaa naksujen ja muiden herkkujen kera. Sunnuntaina taas suuntasimme keskustaan. Ajattelimme ostaa junaliput hyvissä ajoin, jotta ehdimme palloilla rauhassa keskustassa. Aseman tienoilla törmäsimme kuitenkin liput ostettuamme sattumalta Maailma kylässä -kaupunkifestivaaleille. Pikkukaupunkilaisena sitä tietenkin oli jännää seikkailla festivaalialueella, ja satuimmepa sopivasti näkemään vielä Munamiehen ja Club for Fiven esiintymisetkin. 

Club for Five
Helsingissä oli kevät jo paljon pidemmällä, siellä kukkivat syreenit ja etelämmässä viihtyvät kasvit, kuten tämä upea hevoskastanja:


Kaupunkifestivaaleilta suuntasimme jo mahojen kurniessa syömään meksikolaistyyliseen Santa Fé -nimiseen ravintolaan. Ravintolassa oli tunnelmallinen kynttilävalaistus, joten ruokien kuvaaminen ei ollult oikein onnistunutta. Mutta ah, ne olivat sitäkin maukkaampia! 

Tilasin itse Chili con Carnea, enkä ole kyllä koskaan aiemmin syönyt yhtä hyvää. Loppu seurue tilaili erilaisia fajitasannoksia, ja nekin kaikki sekä näyttivät, että maistuivat todella maukkailta. Ja syötävää annoksissa riitti! Ihana ravintola, sinne tulee kyllä varmasti mentyä uudestaankin, kunhan joskus on taas Helsingin reissu edessä. 

Kaiken kaikkiaan takana on tapahtumarikas viikonloppu, josta eilinen meni lähinnä toipuessa. Olen jostain syystä saanut niskan ja hartiat ihan todella kipeiksi, häiritsee ikävästi muun muassa nöräämistä sekä muutakin elämää moinen!

Ai niin, vielä eräs jännä juttu viikonlopun varrelta: ystäväpariskuntamme kerrostaloa on jälkeen päin modernisoitu asentamalla kolmikerroksisen talon porraskäytävään asianmukaisesti hissi. Tässä operaatiossa ei kuitenkaan ole taidettu miettiä asioita ihan loppuun saakka, koska lopputuloksena on, no, tämä: 


Hissi, joka on turhan kapea kuljettaa isompia huonekaluja ja portaat, jotka nekin ovat turhan kapeita moiseen.  Arkkitehtuurin riemuvoitto!

Ei kommentteja: