2.5.2011

Erään vapun tarina

Vietin tänä vuonna viimeistä kertaa varsinaista opiskelijavappua, joten haalarit olivat tavallistakin kiinteämmin mukana riennoissa. Vappuhulinat alkoivat torstai-iltana JyväsMetron ajelulla, jonne päästäkseni vietin erittäin kiireisen päivän töiden ja opiskelujen parissa. 

Pub Kierteen ufoshotti.
Metroajelu oli mitä mainioin, vaikka jäikin vähän tunnelmaltaan viime vuoden eeppiselle metroilulle. Sen sijaan jatkopaikkana toiminut Senssi oli kyllä melkoinen, no, mitä nyt mieleenne tulee paikasta, jonka nimi on Senssi? 

Perjantaina vuorossa oli tietenkin The Royal Wedding ja kunnon kisakatsomo. Vietettiin tyttöjen voimin suoran häälähetyksen äärellä päivä, mustaa teetä, kolmioleipiä ja vaaleanpunaista prinsessakakkua nauttien. Ja niin tosielämän tuhkimotarina huipentui unelmahäihin. Upeita kampauksia, pukuja, koristeluita ja valtava juhlatunnelma..

Perjantaisen välipäivän jälkeen vapun vietto jatkui vappuaaton perinteisellä Minnan lakituksella ja kirkkopuistossa hengailulla. Sää ei liiemmin vapun aikana hellinyt, joten ulkoa olikin mukavaa päästä hetkeksi lämmittelemään Linkin vappusaunalle.

Vappusaunan kautta matka jatkui illan odotetuimpaan tapahtumaan, eli Ukkosmaineen jo lähes perinteiseksi muodostuneelle vappukeikalle Vakiopaineessa. Aiempien Ukkosmaineen esiintymisten perusteella tiesi jo, että odotettavissa on taattua viihdettä ja tiivistä tunnelmaa. Keikka kuitenkin ylitti kaikki odotuksetkin, ja oli ehdottomasti eräs parhaista keikoista, joilla olen ollut. Ukkosmaineelta on ihan hetki sitten ilmestynyt uusi levykin, JNS Beat, vink vink! Yhtyeen kotisivuilta voi myös käydä kuuntelemassa valikoituja kappaleita, mikäli jostain syystä on moinen helmi vielä tuntematon tuttavuus.

Ukkosmaine!
Vappupäivänä oli ilmassa vielä pientä piknik-yritystä, mutta entistäkin epävakaisemmaksi ja kylmemmäksi käynyt sää räntäsateineen lopetti moiset ulkoiluyritykset alkuunsa. Sentään vanhojen autojen vappuparaati osui kohdalle, ja olipa paraatissa mukana myös komeamman puoliskon isäkin.

Vanhojen autojen vappuparaati.
Vappupäivän ilta huipentui osaltani siihen, että päivän viluisasta piknikistä ja kaupungilla värjöttelystä toipuessani nukahdin useammaksi tunniksi alkuillasta. Onneksi minut herätettiin sopivasti iltapalapitsatilaukseen mukaan!

Opiskelijavaput on siis näiltä näkymin todennäköisesti vietetty, mutta kyllä toisaalta on jo aikakin. Koen itseni jotenkin jo hieman vanhaksi kaikkeen tähän paikasta toiseen juoksemiseen ja säätämiseen ja valvomiseen ja pomppimiseen.. Vaikka Ukkosmaineen keikalle menen kyllä ensi vappunakin oitis, mikäli saapuvat Jyväskylään!

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Toi ufoshotti on aika muikeen värinen. 8) Maistuukos se hyvältä?

Lilya kirjoitti...

Kuulemma maistuu semmoisilta ufo-karkeilta.. Itse en oo tietääkseni juuri syönyt moisia, mutta semmoiselta makeankirpeältä se maistui. Vähän jännittävä, mutta positiivinen makuelämys kuitenkin. :-)

Suvi kirjoitti...

Mmmm, kuulostaa makoisalta!