6.4.2011

Sadepäivän savukilohailipiirakka


Viime viikonloppuisilta kirjamessuilta ostamani savukilohailisäilykkeet pääsivät nyt käyttöön. Tomaattinen säilyketölkki jäänee ihan sellaisenaan nautittavaksi, mutta öljyiselle piti keksiä jotain käyttöä. Pelkän öljyisen kalan syöminen ei tuntunut hyvältä idealta, joten päätin tehdä kalapiirakan. Pohjaksi muotoutui ruisvoitaikina ja päälle tuli kalojen lisäksi kermaviiliä, kananmunaa ja mausteita. Ensi kerralla piirakkaan voisi lisätä vaikkapa kapriksia ja punasipulia vielä, mutta näinkin siitä tuli oikein hyvä. Myös juustoraaste voisi toimia piirakkatäytteessä hyvin. Ja luonnollisesti piiraan täytteeseen voi käyttää yhtä hyvin muutakin savukalaa tai vaikkapa savustettuja simpukoita.

Kilohailit piirakkapohjalla.
Savukilohailipiirakka

pohja:
100g voita
1dl ruisjauhoja
½dl ruisleseitä
1½dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3rkl kylmää vettä

täyte:
1 tölkki (160g) savustettuja kilohaileja öljyssä
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
kuivattua tilliä
sitruunapippuria
ripaus suolaa

Nypi pohjaa varten kuivat ainekset ja voi sekaisin. Lisää vesi ja painele taikina pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Asettele pohjalle kilohailit. Sekoita kermaviili, kananmunat ja mausteet keskenään ja kaada kilohailien päälle. Paista 200 asteisen uunin alaosassa noin 35-40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: