12.4.2011

Haastekuvia

Koska nyt havahduin siihen, että sekä Annis että Lotta ovat molemmat haastaneet minut kuvahaasteeseen, päätin tarttua tuumasta toimeen. Kuvahaasteen säännöt ovat siis seuraavat:


1. Avaa neljäs kansio, jossa säilytät valokuviasi.
2. Valitse neljäs kuva kansiosta ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.Koska omat kuvani ovat järkyttävän sekalaisesti järjetäytyneinä niin tietokoneelle kuin ulkoiselle kovalevyllekin, voin tähän haasteeseen osallistua useammallakin kuvalla. Ensimmäisenä tulee tietokoneelle tallennettujen kuvien joukosta voittoarvan saanut kuva. 
Kyseessä on kuva viime syksyltä, Rautakirjan 100-vuotisjuhlien kunniaksi lähettämästä juhla-ateriasta. Tai tarkemmin siinä on alkupalaosuus, konjakkigraavattua lohta hovimestarinkastikkeella. Tuo vasemmalla oleva leivonnainen oli oma lisäykseni alkupalavalikoimaan: pieni voitaikinaleivonnainen savulohi-katkaraputäytteellä. Ruokalistan pääruokalajina oli savustettua peurapaistia ja jälkiruokana leipäjuustoa hunajakinuskikastikkeessa vaniljajäätelön ja lakka-calvadoshillon kera.. Ai että, oli varsinainen hyvinsyöjien ilta.


Seuraava kuva löytyy ulkoiselta kovalevyltä sekalaisten kuvien joukosta. Kuva on viime toukokuulta siskoni häistä. Kuvassa näkyy siis vihkikirkko, jonka useat varmaan tunnistavat Jyväskylän kaupunginkirkoksi. Kuvassa odotellaan vieraita saapuvaksi kirkkoon, jotta vihkitilaisuus päästään aloittamaan. Kirkosta myöhästyivät morsiamen puolen sukulaiset onnistuneesti, juhlapaikalta puolestaan olivat pitkään kateissa sulhasen puolen edustusjoukot.. Eli tasan meni loppujen lopuksi. Muistan, kuinka alttarilla morsiustytön ja toisen kaason kanssa en meinannut saada liikutukseltani ihasteltua käytävää pitkin saapuvaa morsiusparia.. Onneksi en purskahtanut kuitenkaan kunnolla itkuun. Sadettakaan ei saatu muutamaa hassua pisaraa lukuun ottamatta, ja iltapäivästä jopa aurinko innostui paistamaan. Ah, ikimuistoinen kuva tämäkin!


Viimeinen kuva löytyykin sitten vanhojen kuvien arkistosta. Tämä kuva on vuodelta 2006. Muistan, kun tuolloin ensimmäisessä Jyväskylän kimppakämpässäni intouduttiin silloin Tampereella asuvan, kyläilemään saapuneen siskon kanssa poseeraamaan kameralle. 
Tästä kuvasta tulee mieleen lähinnä kreikkalaisen mytologian Medusa. Paitsi, että hiukseni eivät ole käärmeitä, ainakaan ihan. 

Haastan vuorostani seuraavat blogit paljastamaan kuvakansioidensa jännittäviä kuvia: 


Mitä teiltä löytyy kansioista?

Ei kommentteja: