9.10.2010

Vapaa viikonloppu

Minulla oli pitkästä aikaa ihana, vapaa viikonloppu ilman sen suurempia työsitoumuksia. Tosin kaikkea muuta olikin sitten niin paljon, ettei aikaa juuri jäänyt pelkkään oleiluun vaan päin vastoin, en edes ehtinyt mukaan kaikkeen mihin suunnittelin osallistuvani. Onneksi se ei haitannut, kun tekemiset ja tapahtumat kuitenkin olivat mieleisiä ja odotettuja.

Vapaa viikonloppu akoi ruhtinaallisesti jo perjantaina, kun kokkailimme biologiystäväni Maijan kanssa oikeaa lihansyöjien aamiaisbrunssia. Tämä koostui lähinnä pekonista ja kananmunista sekä appelsiinimehusta. Oli mukana toki jälkkärinä kotimaisia omenoitakin. Reilun tankkauksen jälkeen suunnistimmekin siskolla vahvistetun tyttöporukan voimin viettämään päivää Viherlandiassa. Varustauduimme vielä asiaankuuluvasti pienin eväin reissua varten, sillä tunnetusti kolmen kasviharrastajan valloilleen päästäminen Viherandian kaltaisessa paikassa vaatii paljon aikaa. Ja siellähän menikin sitten koko iltapäivä kierrellessä. Mukaan tarttui tietysti uusia viherkasveja, vaikka entisetkin vievät jo kaiken tilan. Nappipellea ja sille samalla reissulla löytämäni ruukku menivät onneksi Lotalle synttärilahjaksi, mutta kauan havittelemani säilätuutti jäi omaa kotia kaunistamaan. Eikö se olekin vallan suloinen seepranraitoineen?

Säilätuutti.

Lotalle synttärilahjaksi lähtenyt nappipellea uudessa ruukussaan. 


Syntymäpäivien vietto veikin sitten loppuillan, ja niin kivaa oli, etten muistanut ottaa yhtään kuvaakaan koko pirskeistä! Mukana oli paljon minulle ennestään vieraita ihmisiä, joten pitkästä aikaa pääsi tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Kivaa, varsinkin kun tuntuu nykyään niin herkästi jäämään mieluummin viettämään koti-iltaa joko yksin tai tutussa porukassa.

Lauantaina, ja sunnuntainakin, ohjelmassa olivat Ween Maan Wiljaa -syysmarkkinat Lutakossa. Näitä markkinoita ainakin itse odotan jo pitkään etukäteen ja muistelen lämmöllä jälkeen päin. Markkinoilla on tarjolla syksyn satoa ja käsitöitä, rutkasti erilaisia ruokavalmisteita ja tietysti lukuisia kojuja, joissa pääsee nauttimaan muikuista, lohesta, letuista ja vaikka mistä! Tänä vuonna markkinoille oli vielä järjestetty erityinen Keski-Suomi -käytävä, jonka varrella oli paikallisten tuottajien kojuja. Ostin itse sieltä purkin hunajaa. Näilläkin markkinoilla oli niin mukavaa, että valokuvaaminen jäi vähemmälle, mutta onneksi sisko otti muutamia kuvia, jotka on nähtävissä hänen blogissaan. Näistä syysmarkkinoista alkaa aina "virallisesti" syksy ja syysaika, ainakin omasta mielestäni. Tänä vuonna en kyllä erityisemmin odota syksyä, sillä joka vuosi tuntuu olevan yhä hankalampaa pysyä virkeänä ja motivoituneena iltojen ja päivien pimetessä ja kylmetessä. En todellakaan ole syysihminen, ja minun ja pimeiden iltojen mutkikas suhde tuntuu vain pahenevan joka vuosi. Ehkä onnistuisin sijoittamaan viimein vaikka siihen kirkasvalolamppuun, siitä voisi olla apua.

Lauantai-iltana suuntasimme paremman puoliskon kanssa myös Poppariin Stand Up-festivaalin keikalle. Ennen keikkaa kävimme mitä romanttisimmin syömässä nopeasti Hesessä, olimmehan vähän aikatauluista jäljessä emmekä olisi ehtineet saada ruokaa muualta. Ilta oli mitä onnistunein, niin itse esityksen puolesta kuin muutenkin. Tätä lisää! Suunnittelimmekin illan innoittamina menevämme myös Ismon keikalle Jyväskylän Kaupunginteatteriin marraskuussa.

Edit. Tässä kirjoituksessa siis on päivämäärästä huolimatta kyse syyskuisesta viikonlopusta 17.-19.9.

Ei kommentteja: