17.5.2010

Risteily!

Palasin aamulla vähän pitkäksi venähtäneeltä miniristeilyltä ja vastassani oli kerrassaan yllättävä näky. Viisi päivää sitten kylvämäni siemenet olivat, kenties näiden lämpimien päivien tai jonkin muun mystisen voiman turvin, itäneet kaikki tällä välin ja vieläpä varsin kookkaiksi!



Jännittävää! Toivottavasti ovat yhtä elinvoimaisia läpi kesän ja tuottavat sitten palstalla kovasti satoa. Kuvassa on vasemmalla pari purkillista kurpitsaa, keskellä pari purkillista kesäkurpitsaa ja oikeanpuolimmaisina poseeraavat pillisipulin taimet. Pitänee tänään tai huomenna jakaa nuo kurpitsat ja kesäkurpitsat jo omiin taimiruukkuihinsa, jotta ne eivät mene juuristaan solmuun.



Risteily tosiaan oli siskon taannoin häämessuilla voittama lahjaristeily, ja tuli kyllä kovasti tarpeen ainakin minulle. Pääsi tuulettamaan gradusta tunkkaista päätään raikkaassa meri-ilmassa. Ja tietysti herkuttelemaan buffetissa niin, että mahaan sattui..!



Paluumatkalla myöhästyimme onnettomuudeksemme/onneksemme junasta (joka sitten näemmä odottaakin ainoastaan Siljan risteilyaluksilta palaavia matkailijoita!) ja pääsimme vain Tampereelle saakka menevään junaan. Junaa odottelimme hiukaisevan keväisessä Linnapuistossa Turun linnan kupeessa sekä nautimme upeasta auringonpaisteesta ja lämmöstä.





Tampereelta pääsimme kätevästi ensimmäisellä aamujunalla sitten takaisin kotia kohden.

2 kommenttia:

Annis kirjoitti...

Jumpe! Sitä on vaan taas pimitetty ihan kaikkea ja oltu hummaamassa! Kuulostaa kyllä hyvältä reissulta ja kelitkin vissiin oli ihan suotuisat (ruoasta sitten puhumattakaan).

Lilya kirjoitti...

Oli niin nopea hummausreissu, että ihan unohtui mainita! Tässä häätohinassa kyllä unohdan vielä joku päivä itsenikin jonnekin pitksikauppaan vahingoissa.. :-P
Mutta oli juu hyvä reissu, hääkarkkeja löytyi ja ruoka oli hyvää. Ja ihanat kelit (vaikka ei niitä nyt laivan sisältä hirveästi tullut katseltua muuta kuin silloin, kun palloiltiin kannella).