23.5.2010

Palstaviljelyä

Nyt kesän kynnyksellä tartuin jälleen rakkaan opinahjomme puutarhakerhon tarjoamaan tilaisuuteen ja vastaanotin pienen 2m x 5m viljelypalstan palasen kesäksi. Kävi vielä niin hyvä tuuri, että palsta-alue irtosi ihan naapurustosta tänä vuonna, joten matkaa viljemille ei tule juuri yhtään. Jipii, taimien, lannoitussäkkien sun muiden varusteiden raahaaminen käy kätevästi!

Palstalle tulevien kurpitsojen ja kesäkurpitsojen esikasvatus on edennyt mallikkaasti ja tällä hetkellä varttuvat taimet vievät jo melkoisesti tilaa ikkunan edestä. Toivottavasti ne voisivat pian jo muuttaa ulos palstalle. Eli toivokaamme lämpimiä kelejä.

Onneksi ihan kaikkea ei tarvitse esikasvattaa sisällä. Pääsin jo kylvämään palstalle kesäkukkia, vihersipulia, tilliä ja lehtisalaattia. Toivottavasti lähipäiviksi ennustettu sateisempi sää ja huolella tehdyt pohjalannoitukset saisivat siemenet itämään pian ja kasvamaan innolla.

Odottelen jo malttamattomana satokauden alkua, ja mielessäni näen notkuvien pöytien sadonkorjuujuhlat joskus syksyllä.. Löysin tuossa muutama päivä sitten vielä oikein lupaavan oloisen kurpitsapiirakan ohjeenkin, jota tahtoisin päästä kokeilemaan. Oman maan kurpitsasatoa odotellessa siis.

Ei kommentteja: