25.5.2009

Maastopäiviä edessä, ohoi!

Tiesittekö, että on olemassa lintu jonka nimi on sirittäjä (Phylloscopus sibilatrix) ja joka laulaa useissa, toisistaan täysin poikkeavissa sarjoissa? No, nyt tiedätte. Tämän opin tänään maastokurssiviikon ensimmäisenä maastopäivänä. Onneksi sääennuste näyttäisi tältä erää ainakin suosivan reipasta ulkoilmailua, sillä tulen tekemään sitä joka päivä noin kuutisen tuntia. Inventaariota kahden aarin maapalasta saanee minun ja työparini jäljiltä epäillä kovastikin, me kun emme kumpikaan osoittautuneet ihan niiksi lajintunnistuksen terävimmiksi tapauksiksi..

"Kas, onko tämä sitten se piharatamo?"
"Ei vaineskaan, sehän onkin voikukka!"

Tämä ja monta kaltaistaan keskustelua ehdittiin käydä jo tämän päivän puolen tunnin inventaarion aikana. Ja lisää on kuvassa huomenna, kun on kokopäiväinen inventaario tiedossa. Ehkä sitten saan kamerankin mukaan, niin voin ikuistaa tänne enemmän tai vähemmän noloja lajintunnistamattomuustuokioita.

P.S. Jouduin luopumaan siitä ihanasta sovitusverhostani, kyynel!!! No, onneksi käyn tilaamassa itselleni siitä kankaasta ihan ihkaoikeita verhoja 2kpl x 2,5m heti, kunhan rahaa (Palkka tai opintotuki, kumpi nyt ensin ehtiikään*, jännityksellä odotellen..!)*Viimeaikaisten, eli tarkemmin viimeisen vuoden, kokemusteni perusteella voisin kallistua veikkaamaan jälkimmäisen puolesta.

Ei kommentteja: