12.5.2013

Pasta bolognese alla Hälsans Kök

Pasta bolognesea Hälsans Kök -kasvismurekkeesta.
Hälsans Kök -tuotteiden testaus buzzadorina on edennyt viimeiseen tuotteeseen: kasvismurekkeeseen. Mietin tovin, millaista arkiruokaa voisin valmistaa kasvisversiona murekkeesta ja päädyin ainakin meillä suosittuun arkiruokaan pasta bologneeseen. Tomaattisen jauhelihakastikkeen valmistus ei muutoinkaan kauaa kestä, mutta kasvismurekketta käyttäen ruoka valmistui noin vartissa. 


Pasta bolognese alla Hälsans Kök

tilkka paistamiseen sopivaa oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia
pussillinen Hälsans Kök kasvismureketta
1 purkillinen tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
2-3rkl tomaattipyrettä (noin 1 pikkupurkillinen)
muutama varsisellerin varsi pieneksi silputtuna
1tl worchestershire-kastiketta
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
maun mukaan yrttejä: basilikaa, oreganoa, timjamia, rosmariinia

tarjoiluun raastettua parmesanjuustoa

Kuori ja silppua sipulit. Lämmitä öljy paistinpannussa ja kuullosta sipuleita hetki. Lisää joukkoon kasvismureke suoraan pakkasesta ja kääntele pannulla muutama minuutti, kunnes mureke hieman sulaa. Kuori ja murskaa tällä välin valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle murekkeen sekä sipulisilpun joukkoon. Lisää joukkoon muut ainekset ja keittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja juustoraasteen kera.

--
Kastikkeesta tuli herkullista ja todella riittoisaa, noin 6-7 annosta saimme kaiken kaikkiaan tästä lounaseväinä ja iltaruokana seuraavien päivien aikana. Murekkeen suutuntuma oli todella miellyttävä ja maku mieto, joten arkisen jauhelihan korvaaminen ainakin tomaattipohjaisessa kastikkeessa toimi todella hienosti. Mureketta tuleekin todennäköisesti testattua jatkossa myös muissa arkisissa ruokalajeissa, esimerkiksi makaronilaatikossa.

Ei kommentteja: