14.7.2009

Neuchâtelin yliopiston (sisäisestä) postijärjestelmästä

Vai pitäisikö alkaa pikku hiljaa uskomaan, ettei kyseisessä laitoksessa niin hurjan järjestelmällisiä ollakaan.. Olen nyt odotellut kolmisen viikkoa Baselin rautatieasemalta ostamaani 1/2-matkakorttia, jolla siis nimensäkin mukaan saa kaikki matkat julkisella liikenteellä -50% alennuksella. Tai no, saisi, jos olisi esittää kortti. Onneksi sentään käytössäni on (tällä hetkellä toinen) kaksi viikkoa voimassa oleva väliaikainen kortti, joten olen päässyt reissailemaan oikeaa odotellessa.

Viime viikolla kortin viipyminen alkoi hieman mietityttämään jo, joten pistäydyin ennen töihin menoa Neuchâtelin rautatieasemalla tiedustelemassa kortin kohtaloa. Ystävällinen kassaneiti soitti baselin asemalle, jossa sanottiin, että kortti oli palautettu antamastani yliopiston osoitteesta takaisin, sillä yliopisto ei tiennyt ketään Lily Lainetta olevankaan. Niinpä sovimme sitten kassaneidin kanssa, että viikon kuluttua hakisin kortin sitten täältä Neuchâtelin asemalta, jonne baselilaiset virkailijat sen lupasivat lähettää. Tänään kävin sitten reippaasti ennen töihin menoa jälleen kyselemässä korttini perään, ja uudemman puhelinsoiton jälkeen tämä kassaneiti sanoi, että baselilaiset olivat (jossain kummallisessa aivovauriokohtauksessa kaiketi) lähettäneetkin kortin takaisin yliopiston osoitteeseen.

Ei kun sitten yliopiston sihteereiltä (liekö ovat amanuensseja täälläkin, sihteereiksi heitä ainakin englanniksi tituleerattiin) kyselemään. Ensiksi matkasimme Islamin kanssa koko rakennuksen keskustoimistoon kyselemään asiasta, mutta he eivät tunnustaneet edes palauttaneensa korttia ensimmäistäkään kertaa, saati vastaanottaneensa tällä viikolla mitään Lily Laineelle osoitettua postia. Samanoloinen tarina oli kuultavissa myös laitoksen sihteereiltä, jotka ilmeisesti toimivat erillisenä yksikkönään.

Näinköhän koskaan näen varsinaista alennuskorttiani, ainakaan Sveitsissä oloni aikana...

Ei kommentteja: