6.2.2012

Kotona

Vuosi on alkanut uudessa kodissa, ja vaikka emme vielä olekaan ehtineet pitää tupareita, on seuraavaksi kuitenkin vuorossa maistiaisina muutamia yksityiskohtia. 





Tupaantuliaisia odotellessa kiitimme kuitenkin jo muuttoapuna toimineita ystäviä kutsumalla heidät syömään. Pidän itse kovasti keittiössä hääräilystä ja ruokahifistelystä, joten tarjolla oli kolmen ruokalajin illallinen juomineen. Myöhemmin illalla miesväki lähti vielä saunomaan naisten jäädessä jutustelemaan keskenään. Menu onnistui todella hyvin kaikilta osin, joten ajattelin tarjoilla reseptejä myös täällä blogin puolella. Alkupalana tarjoiltiin minilihapyöryköitä makeassa chilikastikkeessa. Näiden lihapullien vaikein osuus on oikeastaan se, että jaksaa pyöritellä tarpeeksi pieniä pullia. Ja pääruokana tarjoiltaessahan pullista voi huoletta tehdä isompiakin.

Lihapyörykät makeassa chilikastikkeessa

400g nautajauhelihaa
reilu ruokalusikallinen paahdettua sipulia rouheena
ripaus mustapippuria
ripaus paprikajauhetta (savustettua)
1tl worchestershire-kastiketta
ripaus (yrtti)suolaa

noin 1dl makeaa chilikastiketta

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Vaivaa taikinaa hetki, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Muotoile pikkuruisia, reilun peukalonpään kokoisia lihapullia. Kun olet muotoillut lihapullat valmiiksi, paista ne pannulla tilkassa öljyä. Pikkurikkisiin lihapulliin ei kauaa mene, että ne kypsyvät. Nostele kypsät pullat kulhoon ja kaada päälle chilikastike. Kääntele pullia, jotta chilikastike levittäytyy tasaisesti ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Tarjoile alkupalana tai vaikkapa piknikillä. 

Isompia, pääruoaksi kaavailtuja pullia tulee luonnollisesti paistaa pidempään ja ne voi tarjoilla kuumina chilikastikkeen kera. 


Ei kommentteja: