30.6.2011

Hyviä uutisia syntympäivälahjaksi

Päivä alkoi kahden hyvän uutisen siivittämänä: ensin sain tietää, että kandintutkintoanomukseni on hyväksytty ja todistus tulee postissa ensi viikon aikana. 

Sitten sain kuulla, että koulutushakemukseni ensi syksylle on hyväksytty. 

Kyllä nyt kelpaa lähteä juhlimaan  muutaman päivän päässä olevia syntymäpäiviään.

20.6.2011

Limitless

Eilen tuli synttärisankariseurueen kanssa katsottua uudehko filminpätkä, Limitless. Elokuva kertoo tyypillisen Mr.Nobodyn kehitystarinan rikkaaksi, kuuluisaksi ja vaikutusvaltaiseksi alfaurokseksi. Tarinan edetessä mukaan mahtuu jännitystä, vaaroja, kauniita naisia ja paljon bileitä. Siitä huolimatta elokuva onnistuu olemaan viihdyttävä, jännittävä ja jopa ennalta-arvaamaton. Lisää plussaa elokuva saa visuaalisuudestaan, harvoin sitä yllättyy elokuvaefekteistä ja kuvaustavoista, jotka ovat yksinkertaisuudessaan  ja eleettömyydessään raikkaan oloisia.

(kuva allposters.fi)
Elokuvaa voikin siis suositella lämpimästi. Kerrankin tuli valittua hyvä elokuva leffaillan päätähdeksi viimeaikaisten epäonnistumisten jälkeen. Tai eihän esimerkiksi Black Swan tai The Duchess ole huono elokuva, mutta kumpikaan ei ole kepeän "hei, katsotaanko joku hyvä leffa porukalla" -illan elokuvana ihan nappivalinta. 

19.6.2011

Viikon aikana tapahtunutta

Kuluneen viikon kohokohtia lienee se, että sain viimein kauan, lähes koko opiskeluaikojeni ajan, työn alla olleen kasvioprojektin päätökseen ja nakkasin kasvion toissapäivänä tarkastettavaksi. Toivoa sopii, että se menee läpikin, saisin viimein ne "kauan kaivatut" kandidaatinpaperit ulos. Eihän silläkään paperiläpsykällä yhtään mitään varmaan tule tekemään.. Eli ei ole oikein motivoinut sekään keräämään moista rehukokoelmaa kiireemmin. Ylipäätään valmistumiseen tuntuu liittyvän lähinnä vain negatiivisia sävyjä ja muutoksia elämässä. Toista olisi, jos olisi viisaammin valinnut alansa silloin aikoinaan, ja lähtenyt kiinnostuksen sijasta opiskelemaan jotain, jota opiskeltuaan työllistyisikin alalle.

Ajattelin näemmä aloittaa tämän(kin) postauksen vähän marisemalla ja valittelemalla, mutta nyt se ei sitten tunnukaan hyvältä ajatukselta. Eiköhän kaikille ole jo käynyt selväksi, että, no, saatan joiltain osin olla pettynyt ammatinvalintaani. Nimenomaan siis valintaani, en todellakaan itse ammattiin. Mutta koska nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä, niin asialle ei liene voi mitään sen ihmeempiä itse, paitsi soveltaa, soveltaa ja soveltaa vielä hieman enemmän.

Viikon aikana siis on oikeasti tapahtunut vähän kaikenlaista. Alkuviikosta kävin revityttämässä viimeisenkin viisaudenhampaani pois, sekä paikkauttamassa taas yhden reiän ei-niin-hyvälaatuisesta hammasluusta tehdyistä hampaistani. Sitten viikon ehkä eniten aikaa, vaivaa ja hikeä vaativa urakka: kasvio. Senkin sain tosiaan nyt tehtyä ja palautettua, ja toivon, että saisin sen hyväksytysti läpikin vielä. Alkuviikko meni hampaanpoiston johdosta pienen kivun ja säryn alaisena. Onneksi kipuilu ja kuumeilu ei kuitenkaan ollut niin eeppistä, kuin aiemmilla kerroilla, joilla on jouduttu leikkelemään ja porailemaan oikein kunnolla alaleuan vinksahtaneita viisureita irti. 

Iloinen yllätys oli keskiviikkona se, että näemmä sain työn loppumisen johdosta lomakorvaukset jo kuun puolivälissä, vaikka viimeinen palkka tuleekin vasta viimeinen päivä. Kaikenlaista sitä.. Odottelevat laskut sun muut pakolliset juoksevat menot tosin lohkaisivat siitäkin vähästä suuren osan, mutta eipähän tarvitse ainakaan lainata käyttörahaa loppukuuksi. Toivottavasti. Nyt sitten olenkin tulevan osalta lähes täysin tuntemattoman edessä. Mitä teen seuraavaksi, mistä rahat, miten pärjään..? Villikatajan kurssitoiminta on käynnistynyt onneksi ihan vilkkaasti ja into tehdä on suuri, mutta ei siitäkään nyt ainakaan ensi hätään kokoaikaiseksi elättäjäksi ole. No, ehkä tämä hämärän peitossa oleva tulevaisuuskin aukeaa vielä, toivottavasti parhain päin. 

Loppuviikon tapahtumiin kuuluukin rakkaan lähtö reissuun kolmeksi seuraavaksi viikoksi (hän kiertelee ympäri Aasiaa, allekirjoittanutta viisaammin kun valitsi aikoinaan alansa) sekä muutamatkin syntymäpäiväpirskeet. Olen tämän kotiinjäämisen vuoksi ollut hieman alamaissa ja kiukutellut muutenkin epäreilulle elämälle, mutta pirskeissä olen silti käynyt, ja jopa viihtynyt. Eli onnea kaikille syntymäpäiväsankareille vielä suuresti, anteeksi jos ei iloisuus ole ihan naamasta paistanut päällimmäisenä vastaan!

Näin täällä taas, vähän tuli synkistelyä tähän postaukseen sitten kuitenkin. En oikein tiedä, mitkä kuvat parhaiten kuvaisivat tätä mielentilaa, joten jätän koko kirjoituksen nyt sitten kuvittamatta sen kummemmin. 

13.6.2011

X-Men: First Class

(kuva Kino Vaakuna)
Käytiinpä eilen katsastamassa uusin X-Men -leffa. Tykkäsin kovasti! Aiempienkin elokuvien ystävänä tämä tarinan viides osa esitteli uusia ja vanhojakin tuttuja, sekä syvensi monen hahmon tarinaa. Ajallisesti X-Men- First Class sijoittuu aivan saagan alkuaikoihin, jolloin Professori X ja Magneto olivat vielä Charles ja Eric - sekä hyviä ystäviä keskenään. Elokuva valottaa vanhoista hahmoista varsinkin Mystiquen tarinaa ja esittelee muutamia mielenkiintoisia uusia henkilöitä, joiden tulevista käänteistä näkisi mielellään jatkoakin. Ja vilahtaapa aina niin kohtelias ja karismaattinen Wolverinekin elokuvassa!

Mikään suuri ja uskottava draamaelokuvahan tämä ei ole, mutta hei, sehän perustuukin sarjakuvaan. Odotettavissa onkin siis viihdettä ja sarjakuvamaailmassa uskottavia juonenkäänteitä. Tyyliltään First Class on edellisiä elokuvia selvästi sarjakuvamaisempi leikkauksineen ja tehosteineen. Tämä on toisaalta hyvä ratkaisu elokuvien perustuessa sarjakuviin, mutta paikoin nopeat sarjakuvaleikkaukset vähän jopa häiritsivät. Ainakin oma rajallinen huomiokykyni ei pystynyt aina ihan seuraamaan, mitä missäkin ruudussa tapahtui. Onneksi tähänkin ongelmaan on ratkaisu: elokuva tulee katsoa uudelleen!

7.6.2011

Hei hei hei hei, soitatko sä... sahaa?

Saha soi. 
Mennyt viikonloppu meni jo edeltävän viikonlopun vanavedessä tuttuja uomia pitkin: sukujuhliessa. Tällä kertaa vuorossa olivat poikaystävän pikkusiskon kaksipäiväiset valmistujaisjuhlat. Päivän sankaritar valmistui erinomaisin arvosanoin lähihoitajaksi, ja työpyyntöjä on sadellut koko kevään ajan tasaiseen tahtiin. Kyllä toisten kelpaa! Itse kuusi vuotta vanhempana ja saman verran pidempään opiskelleena saanee valmistua lähikuukausina ilman työpaikkaa tai tietoa edes työhaastatteluista. Erilaisia on nämä ammatinvalinnat ja urakehitykset. Jotenkin tuntuu, että itse on paljon vähemmän aikuinen, kuin viikonloppuna valmistuva juhlakalu, jolla on ammatti, työpaikka ja selkeitä suunnitelmia tulevaisuudelle. Ehkä akateemisiin ympyröihin hakeutuvat (ajautuvat?) ne, jotka eivät muutenkaan tiedä, mitä elämällään tehdä? Toisaalta, minullakin oli paljon selkeämpi kuva siitä, mitä tulevaisuudelta haluan silloin, kun aloitin opintoni. Opiskelujen edetessä tuo kuva hieman muuttui, mutta pysyi silti selkeänä ja vahvistui vielä entisestään: tiesin, mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa työkseni ja tiesin, että olin tullut sitä varten oikeaan paikkaan. Todellisuus kuitenkin on iskenyt vasten kasvoja tässä viimeisen reilun vuoden aikana, ja nyt tuntuu, että vaikka tulevaisuudenkuvani olikin selkeä ja vahva, on sen toteutuminen kaukana tosielämän realiteeteista. Joskus näemmä ammatilliset pilvilinnatkin romahtavat. Mitä sitten seuraavaksi, sitä tässä kesän aikana varmaan tulee pohdittua enemmänkin. Ehkä pilvilinnan raunioista nousee jotain kiinteämpää ja pysyvämpää. Ja toivottavasti myös uusi suunta selkeytyy ja tuntuu omalta. 

Ai niin, juhlien ensimmäisessä osassa oli paikalla suuri joukko pohjalaisia, ja pari veljestä soittivat harmonikkaa ja sahaa todella hienosti. Intouduttiinpa me muutkin juhlavieraat sitten kokeilemaan sahan soittoa, ja vaikka aikaansaadut äänet ei ehkä olleet ihan niitä haluttuja, niin sentään jotain ääntä sain minäkin sahasta. Voinpa ainakin jatkossa sanoa soittaneeni sahaa!

1.6.2011

Kesällä luontokursseille!

Olemme ekologiystäväni kanssa päässeet ensi kesän suunnitelmissa siihen jännittävään vaiheeseen, jossa ideat tulee julkistaa kaikelle kansalle. Eli siis, mikäli ensi kesänä aikaa riittää, niin nyt joukolla ilmoittautumaan luontokursseille! Kurssimme kiinnostanevat varsinkin käsityöihmisiä, sekä terveellisestä ruoasta ja eettisestä kuluttamisesta kiinnostuneita. Sekä tietenkin kaikkia luonnosta ja luonnossa liikkumisesta nauttivia. Kursseja on ensi kesän aikana tulossa kaksi erilaista, ja mikäli kurssit osoittautuvat erityisen suosituiksi, on niitä mahdollista järjestää useampi samaa lajia ensimmäisen jälkeen. Syksylle on tulossa vielä kaksi uutta kurssia, joten pysykää kuulolla!

Joten pitemmittä puheitta, saanen esitellä nyt ensi kesän upeat luontokurssimme:


Osallistukaa ja vinkkailkaa mahdollisesti kiinnostuville ystäville, tuttaville ja perheenjäsenille. Kurssiesitettä saa ihan vapaasti levittää, mielellään tietysti mahdollisimman paljon ja laajalle!