31.5.2011

Juhlahumua

Viime viikonloppuna vietettiin Helsingissä mummini 80-vuotisjuhlia koko suvun ja lukuisten ystävien voimin. Oli laulua, puheita, kuoroesiintymisiä ja tarinointia vuosien varrelta. Sekä tietysti kahvia, teetä, kakkua, pullaa, piirakkaa ja vaikka minkälaista syömistä. Oli kukkia, kortteja, lahjoja.. Kaikkea, mitä hyviin juhliin kuuluukin. Tunnelma oli kohdillaan ja päivänsankari ansaitusti kaiken keskipisteenä. Juhlia valmistelemaan matkasimme jo edellisenä päivänä, perjantaina. Äiti ja miehensä olivat järjestäneet meille kyydit ja ihanan yllätyksen: hotelliyöpymisen runsaine hotelliaamiaisineen! Kunnon yöunien ja aamun supertankkauksen jälkeen jaksoi herätä paremmin järjestelemään juhlapaikkaa aamutuimaan. Järjestämistä ja järjestäjiä paikan päällä riittikin, ja tilat saatiin koristeltua ja valmisteltua lopulta hyvissä ajoin juhlaa varten. Sitten pitikin valmistautua ja pynttäytyä jo itse juhlakuntoon. Juhlapukeutuminen ja laittautuminen on yllättävän kivaa aina toisinaan, vaikka vaatiikin jonkin verran vaivaa. Harmi, ettei omasta kamerastani taaskaan löydy yhtään kuvaa itsestäni!





Juhlien jälkeen jäimme vielä paremman puoliskoni kanssa Helsinkiin ystäväpariskunnan luokse viettämään loppuviikonloppua. Juhlien jälkeisenä iltana ei paljoa jaksanut enää lähteä kaupungille tai muutenkaan puuhailla mitään erikoista, joten istuimme vain iltaa naksujen ja muiden herkkujen kera. Sunnuntaina taas suuntasimme keskustaan. Ajattelimme ostaa junaliput hyvissä ajoin, jotta ehdimme palloilla rauhassa keskustassa. Aseman tienoilla törmäsimme kuitenkin liput ostettuamme sattumalta Maailma kylässä -kaupunkifestivaaleille. Pikkukaupunkilaisena sitä tietenkin oli jännää seikkailla festivaalialueella, ja satuimmepa sopivasti näkemään vielä Munamiehen ja Club for Fiven esiintymisetkin. 

Club for Five
Helsingissä oli kevät jo paljon pidemmällä, siellä kukkivat syreenit ja etelämmässä viihtyvät kasvit, kuten tämä upea hevoskastanja:


Kaupunkifestivaaleilta suuntasimme jo mahojen kurniessa syömään meksikolaistyyliseen Santa Fé -nimiseen ravintolaan. Ravintolassa oli tunnelmallinen kynttilävalaistus, joten ruokien kuvaaminen ei ollult oikein onnistunutta. Mutta ah, ne olivat sitäkin maukkaampia! 

Tilasin itse Chili con Carnea, enkä ole kyllä koskaan aiemmin syönyt yhtä hyvää. Loppu seurue tilaili erilaisia fajitasannoksia, ja nekin kaikki sekä näyttivät, että maistuivat todella maukkailta. Ja syötävää annoksissa riitti! Ihana ravintola, sinne tulee kyllä varmasti mentyä uudestaankin, kunhan joskus on taas Helsingin reissu edessä. 

Kaiken kaikkiaan takana on tapahtumarikas viikonloppu, josta eilinen meni lähinnä toipuessa. Olen jostain syystä saanut niskan ja hartiat ihan todella kipeiksi, häiritsee ikävästi muun muassa nöräämistä sekä muutakin elämää moinen!

Ai niin, vielä eräs jännä juttu viikonlopun varrelta: ystäväpariskuntamme kerrostaloa on jälkeen päin modernisoitu asentamalla kolmikerroksisen talon porraskäytävään asianmukaisesti hissi. Tässä operaatiossa ei kuitenkaan ole taidettu miettiä asioita ihan loppuun saakka, koska lopputuloksena on, no, tämä: 


Hissi, joka on turhan kapea kuljettaa isompia huonekaluja ja portaat, jotka nekin ovat turhan kapeita moiseen.  Arkkitehtuurin riemuvoitto!

25.5.2011

Kaloja, toffeeta ja tanssia


Viime viikonloppu oli harvinaisen tapahtumarikas. Saman viikonlopun osalle osui sekä kalamarkkinat, että Yläkaupungin yö. Mikäs sen kivempaa. Kalamarkkinoilla käynti oli monellakin tapaa mukava ja viihdyttävä.

Osuimme markkinakojuilta toiselle vaeltaessamme useammallekin kojulle, joista "oli vaan pakko ostaa" ihania, herkullisia tuotteita. Markkinoiden helmi oli kalojen ja kalapainotteisten tuotteiden keskeltä löytynyt iki-ihana Harri's Candy. Oi, laatikoittain erilaisia fudgekarkkeja.. Viskifudgea, kirsikkafudgea kookoslastukuorrutteella, minttusuklaafudgea, baileysfudgea mantelilastuilla... Taivaallista! Kojusta tuli mitä pikimiten ostettua pussillinen karkkeja mukaan. Myös perinteistä markkinamuikku- ja lohilautasta tuli tietysti syötyä. Harmi, ettei näillä markkinoilla tainnut olla iki-ihanaa hirvikebabia.


Illemmalla Yläkaupungin Yössä tutustuimme vielä historiallisiin tanssijoihin, takojiin ja Jyväskylän Tanssiopiston huiman taitaviin tanssiesityksiin. Sekä tietysti illan viimeiseksi aktiviteetiksi itselleni jääneeseen capoeira-esitykseen, jossa lajin harrastajien notkeutta, rytmitajua ja lihasvoimaa pääsi kahdehtimaan ja ihastelemaan kunnolla. Alkava vanhuus ja raihnaisuus, eli toisin sanoen kiireistäkin kiireisempi kevät, vaati veronsa, ja jouduinkin lähtemään jo yöunille joskus yhdentoista maissa.

Sunnuntai menikin sitten jo siivoillessa, maanantaiseen tenttiin valmistuessa ja illalla saapuvaa vierasta odotellessa. Sekä tietysti niitä iki-ihania fudgekarkkeja mutustellessa!

14.5.2011

Instanssi 2011

Näin sitä näemmä pääsee aina silloin tällöin yllättämään itsensäkin. Innostuimme kanssabiologimorsiamen kanssa paitsi osallistumaan kevään Instansseille, myös väsäsimme entryä Summamutikka -kompoon koko viime yön. Voi sitä hihityksen ja riemun määrää, mikä tekiessä räiskyi ympäriinsä. Tämä ei ehkä ole mikään Tekninen Taidonnäyte, mutta entryn tarkoituksen se täyttää kyllä kirkkaasti! Nyt voisi taas lähteä paikan päälle hyörimään tässä herättyä. Ja teille, jotka ette vielä(kään) tiedä, mikä on Instanssi, niin katsokaapa tämä hieno invtro:


11.5.2011

Keväisiä retkiä kaupunkiympäristössä

Aina ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen lähelle luontoa. Nämä keväiset retkipaikat ovat kaikki löytyneet kuulomatkan päästä autoteistä. Joten, palasia kotikaupunkini luonnosta, olkaapa hyvät:











2.5.2011

Erään vapun tarina

Vietin tänä vuonna viimeistä kertaa varsinaista opiskelijavappua, joten haalarit olivat tavallistakin kiinteämmin mukana riennoissa. Vappuhulinat alkoivat torstai-iltana JyväsMetron ajelulla, jonne päästäkseni vietin erittäin kiireisen päivän töiden ja opiskelujen parissa. 

Pub Kierteen ufoshotti.
Metroajelu oli mitä mainioin, vaikka jäikin vähän tunnelmaltaan viime vuoden eeppiselle metroilulle. Sen sijaan jatkopaikkana toiminut Senssi oli kyllä melkoinen, no, mitä nyt mieleenne tulee paikasta, jonka nimi on Senssi? 

Perjantaina vuorossa oli tietenkin The Royal Wedding ja kunnon kisakatsomo. Vietettiin tyttöjen voimin suoran häälähetyksen äärellä päivä, mustaa teetä, kolmioleipiä ja vaaleanpunaista prinsessakakkua nauttien. Ja niin tosielämän tuhkimotarina huipentui unelmahäihin. Upeita kampauksia, pukuja, koristeluita ja valtava juhlatunnelma..

Perjantaisen välipäivän jälkeen vapun vietto jatkui vappuaaton perinteisellä Minnan lakituksella ja kirkkopuistossa hengailulla. Sää ei liiemmin vapun aikana hellinyt, joten ulkoa olikin mukavaa päästä hetkeksi lämmittelemään Linkin vappusaunalle.

Vappusaunan kautta matka jatkui illan odotetuimpaan tapahtumaan, eli Ukkosmaineen jo lähes perinteiseksi muodostuneelle vappukeikalle Vakiopaineessa. Aiempien Ukkosmaineen esiintymisten perusteella tiesi jo, että odotettavissa on taattua viihdettä ja tiivistä tunnelmaa. Keikka kuitenkin ylitti kaikki odotuksetkin, ja oli ehdottomasti eräs parhaista keikoista, joilla olen ollut. Ukkosmaineelta on ihan hetki sitten ilmestynyt uusi levykin, JNS Beat, vink vink! Yhtyeen kotisivuilta voi myös käydä kuuntelemassa valikoituja kappaleita, mikäli jostain syystä on moinen helmi vielä tuntematon tuttavuus.

Ukkosmaine!
Vappupäivänä oli ilmassa vielä pientä piknik-yritystä, mutta entistäkin epävakaisemmaksi ja kylmemmäksi käynyt sää räntäsateineen lopetti moiset ulkoiluyritykset alkuunsa. Sentään vanhojen autojen vappuparaati osui kohdalle, ja olipa paraatissa mukana myös komeamman puoliskon isäkin.

Vanhojen autojen vappuparaati.
Vappupäivän ilta huipentui osaltani siihen, että päivän viluisasta piknikistä ja kaupungilla värjöttelystä toipuessani nukahdin useammaksi tunniksi alkuillasta. Onneksi minut herätettiin sopivasti iltapalapitsatilaukseen mukaan!

Opiskelijavaput on siis näiltä näkymin todennäköisesti vietetty, mutta kyllä toisaalta on jo aikakin. Koen itseni jotenkin jo hieman vanhaksi kaikkeen tähän paikasta toiseen juoksemiseen ja säätämiseen ja valvomiseen ja pomppimiseen.. Vaikka Ukkosmaineen keikalle menen kyllä ensi vappunakin oitis, mikäli saapuvat Jyväskylään!

1.5.2011

Uusi laukku vapuksi

Sain kuluneella viikolla iki-ihanan uniikin Poppalan desing-laukkuni, juuri sopivasti vapun rientoihin. Katsokaa ja ihastelkaa!


Lisää kuvia laukusta voi käydä katsomassa Poppalan sivuilta, josta voi myös käydä shoppailemassa oman laukkunsa. Laukku on ollut tiiviisti mukana vapun riennoissa, joista myöhemmin lisää päivitystä tännekin.