23.3.2010

Seminaaripalautetta

Sain äsken niin ylistävää ja kehuvaa palautetta graduseminaarityöstäni, etten meinaa sitä edes todeksi uskoa! Kyllä nyt tuntuu siltä, että saa vastinetta pitkille päiville ja labrassa raatamiselle!!! Tällä jaksaa taas, vielä nämä 11 päivää jotka ovat jäljellä valtaisasta kokeellisen osuuden putkesta. Sen jälkeen onkin enää muutamia hajapäiviä ja tilastolliset analyysit sekä itse gradun kirjoittaminen. Odotan innolla!

20.3.2010

"Hello new shoes, bye bye blues!"

Kävin tänään Tampereella asti sovittelemassa sopivaa mekkoa Kevään Suurta tapahtumaa (TM) varten. Mekkosovittelutuokioiden jälkeen kävelimme sitten Raxin kautta kerrosta alemmaksi kenkäkauppaan katsomaan, josko siellä olisi mahdollisesti jotain ideoita sopiviksi kengiksi samaista tapahtumaa varten. JA OLIHAN SIELLÄ!!! Ihan siinä kenkäkaupan oven suussa odotti hyllyllä mitä ihastuttavin kenkäpari. Ja nyt seuraa tarinan kummallisin osa: kyseiset kengät kun ovat vaaleanpunaisia! En ole vuosikausiin pitänyt vaaleanpunaisesta väristä yhtään, mutta näissä vaan oli sitä jotain. It was love at first sight!



Kyseessä on siis Vagabondin malliston Digi -kengät ja valmistajan sivuilla todetaan värinä olevan magenta. Ei sentään mikään Hot Pink tai vastaava.. Hauskana yksityiskohtana kenkien pohjassa lukee päkiän syrjässä partyparty. Ovat siis kuin luodut juhlaan.
Ei ole kyllä koskaan tainnut olla yhtä helppoa ja nopeaa olla kenkäostoksilla! Näinhän asia usein kyllä menee, että parhaimmat löydöt tekee silloin, kuin niitä ei varsinaisesti ole etsimässä. Nämä kengät kyllä kaivoivat minusta esiin hämmentävän vaaleanpunaisenkajoisen naisellisen puolen. Toivottavasti suhteemme on pitkä ja antoisa.

19.3.2010

Alice



Ihana luomus tämä Tim Burtonin Alice in Wonderland! Karkinkaunis, ajoittain synkkäkin, upea perinteinen satukertomus ihanasti Burtonille tyypilliseen tapaan vähän vinksahtaneena versiona. Ihmemaailmalle uskollisena mukana ovat rakkaat tutut hahmot lapsuudesta, niin hassu hatuntekijä kuin irvikissakin.



Burtonin käsissä Ihmemaahankin on tullut vielä rahtunen enemmän taikaa ja herkkää kauneutta mutta samalla myös vastapainona synkkiä sävyjä. Niin hyvä kuin pahakin korostuvat entisestään ja ovat toisistaan erillään, mutta silti toimivat jinin ja jangin tavoin yhdessä ja molemmista voi erottaa hippusen toistaan.


Kaiken muun hyvän lisäksi elokuvan puvustus ja maskeeraus ovat onnistuneet yli odotusten! Tai ainakin yli minun jo ennestään korkeiden odotuksieni. Ihania pukuja toisensa jälkeen, samoin punaisen ja valkoisen kuningattaren yliampuvat maskeeraukset toimivat erittäin hyvin tarinassa. Ja Mia Wasikowska on kerrassaan erinomaisen taitava, tuore kasvo elokuvan päähenkilönä. Myös Purtonin luottonäyttelijät, upeat ja karismaattiset Depp ja Bonham Carter ovat loistovalintoja rooleihinsa. Näinkin tunnettujen näyttelijöiden kohdalla rupeaa usein tuttuus olemaan haitta, ja taitoa saakin piisata sitten uusia kasvoja enemmän siinä, ettei jää oman roolihahmonsa ulkopuolelle ja esitä sujuvasti omaa itseään. Tai siis tietenkin sitä kuvaa, jonka on julkisuudessa itsestään luonut suurelle yleisölle. Johnny ja Helena onnistuvat mielestäni molemmat olemaan Hatuntekijä ja Punainen kuningatar, sen sijaan että olisivat tunnetut näyttelijät Johnny Depp ja Helena Bonham Carter.

Minä pidin tästä herttaisesta elokuvasta, menkää kaikki katsomaan se!

11.3.2010

Väliaikatiedote

Tiistaina labrassa: 13,5h
Keskiviikkona labrassa & luennoilla: 14h
Motivaatio lähteä kohta taas yliopistolle: -